https://opendata.nijmegen.nl/dataset/beeldbank

Beeldbank

  • Beschikbaar sinds
  • Laatste wijziging

Het Regionaal Archief Nijmegen beheert een brede collectie van beelddocumenten waaronder foto's, negatieven, kaarten, plattegronden, audiocassettes en videobanden. Het gros van dit materiaal is beschreven en doorzoekbaar gemaakt in de Digitale Studiezaal.

De beschrijvingen en afbeeldingen zijn afkomstig van de Digitale Studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen en zijn op twee manieren beschikbaar gemaakt als open data. Allereerst is de dataset beschikbaar via een OAI-PMH-koppeling, waarbij de data in XML is gemodelleerd volgens het Europeana Data Model (EDM). Ten tweede is de dataset beschikbaar als Linked Open Data, waarbij de data als triples zijn gemodelleerd, gebruik makend van de ontologieën van Schema.org en Records in Contexts.

Downloadbare bestanden (2)

Distributie Opties
Beeldbank

Het Regionaal Archief Nijmegen beheert een brede collectie van beelddocumenten waaronder foto's, negatieven, kaarten, plattegronden, audiocassettes en videobanden. Het gros van dit materiaal is beschreven en doorzoekbaar gemaakt in de Digitale Studiezaal.

De beschrijvingen en afbeeldingen zijn beschikbaar gemaakt als open data. De data is afkomstig van de Digitale Studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen en is gemodelleerd volgens het Europeana Data Model (EDM). De dataset wordt aangeboden via OAI-PMH harvesting.

XML http://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/deed.nl CC-0 (1.0)

Beeldbank (Linked Open Data)

De collectie beelddocumenten van het Regionaal Archief Nijmegen bevat meer dan 120.000 foto's, negatieven, ansichtkaarten, kaarten en plattegronden. Het meeste materiaal is beschreven en doorzoekbaar gemaakt via de website. De beschrijvingen zijn ook beschikbaar gesteld als Linked Open Data (LOD) met behulp van de datamodellen van Schema.org en Records in Contexts. Waar mogelijk zijn er koppelingen gelegd met externe terminologiebronnen via het Termennetwerk. Afbeeldingen van beelddocumenten zijn alleen beschikbaar als ze zijn voorzien van de licenties “Publiek domein”, “CC0” of “CC-BY-SA”.

De dataset is te downloaden via de pagina https://studiezaal.nijmegen.nl/opendata.php?type=set&id=LOD+Beelddocumenten maar is ook via SPARQL te bevragen via https://studiezaal.nijmegen.nl/AtlantisSparql/

RDF (XML) http://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/deed.nl CC-0 (1.0)

Kenmerken

Classificaties
Geen
Thema
Cultuur
Updatefrequentie van de data
Onbekend

Contactgegevens

Naam
R. van de Giessen
E-mail
r.van.de.giessen@nijmegen.nl

Eigenaarschap

Bronhouder
Regionaal Archief Nijmegen
R. van de Giessen r.van.de.giessen@nijmegen.nl
Uitgever
Nijmegen http://standaarden.overheid.nl/owms/terms/Nijmegen_(gemeente)
Broncatalogus
Gemeente Nijmegen https://opendata.nijmegen.nl

Direct contact

Telefoonnummer: 14 024.Bereikbaar op werkdagen van 8.30 - 17:00 uur
Bellen vanuit het buitenland: 0031 24 329 90 00
Adres Stadswinkel: Mariënburg 30, 6511 PS Nijmegen